Over Peters

Peters Rubber & Plastics B.V.

Onze onderneming heeft in de afgelopen 40 jaar een stevige positie opgebouwd in de Europese (maak-) industrie. Graag vervullen we een sterke rol in advies, projecten en productlevering. Wij voeren een uitgebreid programma aan technische merkslangen voor de meest uiteenlopende sectoren. Verder hebben we een stevige positie in de olie- en gasindustrie; bijvoorbeeld op olieplatforms met onder andere olieslangen van rig naar tanker en van tanker naar wal.

Wat Peters Rubber & Plastics onderscheid, is onze grote voorraad positie (ca. 15.000 m² magazijnruimte), adequaat technisch advies, product development op manufacturing level en engineering service.

Wij streven ernaar om een moderne organisatie te zijn. Niet alleen intern waar we met de hedendaagse technologieën meegaan, maar ook door de meest recente marktonwikkelingen te monitoren en hierop te acteren. Daarom is kennis essentieel voor Peters Rubber en Plastics. Waar we 40 jaar geleden nog een uitstekende groothandel waren proberen we ons nu, dankzij die verworven kennis, toe te spitsen op diverse markten en ons als specialist voor industriële slangen te positioneren.

Wat we doen, willen we ook graag goed doen. Daarom vinden wij de service en kwaliteit die we leveren essentieel. We verbeteren ons continue naar een hoger platform met de focus continue gericht op productkennis en applicatiekennis.

Onze merken

Sinds 40 jaar staat Peters Rubber & Plastics op de internationale markt bekend als distributeur van “original brand” technische merkslangen. Een aantal producenten hebben ons als Europees top-verdeler voor hun merk verkozen:

Verder bedienen wij de markt met producten van leveranciers als Heliflex, Foxiflex, CavMac en Codan. Deze leveranciers staan allen bekend om hun hoge kwaliteitsproducten. Dit is een van de focuspunten van Peters Rubber & Plastics; distributie van het hogere kwaliteitssegment aan technische merkslangen.

In de loop der jaren is er een nauw samenwerkingsverband met onze leveranciers ontstaan. Wij fungeren als sparringpartner bij de ontwikkeling en vermarkting van nieuwe producten, denken actief mee bij de productieprocessen en treden vaak op als “markt-pusher” voor het efficiënt introduceren van (nieuwe) producten op de internationale markt.

Door dicht bij de productieprocessen van onze leveranciers te staan, garanderen wij zowel hoge technische productkennis, alsook de garantie om uitlevering van de hoogst mogelijke productkwaliteit afkomstig uit gerenommeerde high-end fabrieken.

Neem graag eens een kijkje op onze leverancierspagina!

Assemblage

Wij beschikken over een moderne assemblageruimte van ca. 600m², uitgerust met de meest recente werktuigen, machines en technologieën. Deze montageruimte stelt ons in staat om lange lengtes en grote diameters te assembleren.

Hier zijn enkele van onze mogelijkheden:

  • Drukproef installaties tot 1400 bar met online rapportage
  • Testen en certificeren van slangen en slangleidingen
  • Inwendig full flow persen van slangkoppelingen (flenzen tot 12” staal en 8” RVS)
    • Hiermee zijn wij uniek in Europa!
  • Uitwendig krimpen tot 12”
  • Laser markering (cijfers, letters, logo’s, QR-codes)
  • Hose tracker met Infochip
  • Op locatie inventariseren, testen en repareren tot en met 12” staal en 8” RVS.

Neem graag eens een kijkje op onze assemblage pagina om een compleet beeld te vormen van onze mogelijkheden! 

Voorraad – magazijn

Ons programma bevat een ruime selectie aan producten afkomstig van producenten verspreid over de hele wereld. Peters Rubber & Plastics dient als technisch intermediair en verkooppunt tussen de grote producenten en bedrijven uit verschillende sectoren. Vaak hebben deze bedrijven niet de mogelijkheid cq. behoefte om direct bij de grote producenten te kopen, of kunnen zij zich de minimale bestelhoeveelheden en lange levertijden niet veroorloven.

Peters Rubber & Plastics heeft daarom gekozen voor een omvangrijke voorraadcapaciteit, welke om en nabij 15.000 m² aan magazijnruimte telt. Op deze wijze kunnen wij de markt snel en efficiënt bedienen met slangen welke normaliter lastig aan te schaffen zijn door hoge afnames en lange levertijden. Hiermee dienen wij als centraal en internationaal distributiepunt voor onze producenten.